Afwijzingen op verhaalwedstrijden

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inmiddels heb ik al best wel een aantal verhalen ingestuurd bij wedstrijden. Nog geen één is doorgegaan, maar dat is prima. Verhalen schrijven is oefenen en oefenen is essentieel. Schrijven is iets dat je moet blijven doen en dat afwisselen met lezen. Zo groeit zowel je kennis als je kunde.

Niet opgeven

Stephen King zegt dat je niet moet opgeven, niet bij zes afwijzingen, maar ook nog niet bij zestig! Hij zegt dit overigens over het insturen van manuscripten. Kortom doorzetten. Zelf verteld hij dat hij de afwijzingen aan een spijker hing in zijn muur, toen de spijker het niet langer kon houden verving hij deze met een nagel, zoals gebruikt bij de treinrails. Bron

Afwijzingen zijn nooit fijn. Blijf echter in jezelf geloven, blijf bij je motivatie. Dat je verhaal afgewezen is mag je niet als iets persoonlijks zien. Voor mij zijn het momenten van accepteren en doorgaan.

Waar schrijf je voor?

Een vraag die ik mezelf best nog wel eens stel, waar ik ook meerdere antwoorden op geef, aan mezelf. Mijn non-fictie over depressie is duidelijk! Die heeft een duidelijk doel, maar ook daar gaat meer achter schuil. Ik hoop absoluut dat het boek Ik verdrink mensen zal helpen, maar nog voor dat moment had het mij al geholpen. Het is zonder meer goed om te praten (of te schrijven), om zaken te verwerken. Zo ook voor mij.

Deze post gaat echter om het schrijven van fictie, van verhalen. Voor mij is schrijven een uitlaatklep, een mogelijkheid om mijn fantasie de vrije loop te laten. Door te schrijven (en te lezen) voel ik mijn creativiteit groeien. Kortom het is al tot nut, zonder dat het door iemand gelezen wordt.

Ik zou echter liegen als ik niet meer zou verlangen. Het lijkt mij super tof dat de verhalen die ik schrijf weer voor anderen een inspiratiebron zouden zijn. En dan zit er ook nog een verlangen om er geld mee te verdienen.

Feedback

Iets dat ik vaak herhaal (ook tegen mezelf) is dat feedback enorm nuttig is om te groeien. Ik sta niet alleen open voor feedback, ik ga er actief naar op zoek. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat mensen je van feedback voorzien, tijd is namelijk schaars en feedback geven kost tijd, moeite, lef en aandacht.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply