De laatste fase in Nederland

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Het is zover, de laatste twee maanden in Nederland zijn aangebroken en wat voor maanden zullen dat zijn? We hebben er uiteraard een idee bij, maar de toekomst zal uitwijzen wat het werkelijk gaat zijn. Toch wil ik jullie graag nu al meenemen in ons verhaal voor deze maanden.

Een wandeling

Het voelt als wachten. Wachten tot we mogen vertrekken naar Brazilië, maar dat is niet de waarheid. Ik weet wel beter! Het leven is als een wandeling en een wandeling heeft niet als doel om ergens te komen, nee het gaat om de wandeling zelf. Dus ook in deze maanden gaat het om de wandeling met Jezus. Wat wil Hij dat we doen in deze maanden? Hoe kunnen we de bediening van de verzoening uitleven ook in deze maanden? Wachten is passief en dat is niet de bedoeling.

Gisteren heb ik een mooie wandeling gemaakt en het bracht me op dezelfde plek als waar ik de wandeling begon. Even een praktisch stukje bewijs dat een wandeling niet gaat over ergens komen. Zo een wandeling is fijn om het hoofd tot rust te brengen, even af te koelen (letterlijk met deze temperaturen) en te genieten van beweging en natuur.

Visum

De aanvraag voor het visum is al even de deur uit en het is afwachten wanneer de volgende stappen daarin gezet kunnen worden. Voor Joyce en mij is het de eerste keer dat we hiermee te maken hebben en dat maakt dat we het behoorlijk spannend vinden. Nog maar twee maanden en we hebben nog geen visum!

Tegelijk weten we dat het goed komt, dat is een beetje de tendens van alles wat er op dit moment op ons pad komt. “We weten dat het goed komt!”

Taalstudie

Onverminderd gaan wij door met onze taalstudie. Het is onze bedoeling om zo voorbereid mogelijk in Brazilië aan te komen. Natuurlijk weten we dat het ‘echt’ leren van de taal gebeurd wanneer je erin ondergedompeld ben. Dan leer je de snufjes en de woorden die je nou eigenlijk echt zou moeten gebruiken.

Toch merk ik dat hoe meer ik studeer, hoe makkelijker het wordt. Steeds sneller en makkelijker weet ik waar het over gaat wanneer ik Portugese tekst voorbij zie komen.

Oefenen, oefenen en nog veel meer oefenen.

Toegepaste Psychologie

De HBO opleiding gaat gestaag voort, cijfers van ingeleverde opdrachten zijn gelukkig telkens positief en brengen het einde van de studie dichterbij. Voor vertrek wil ik in ieder geval de modules afgerond hebben die met een examen afgerond moeten worden. Het is immers makkelijker om examen te doen bij een examencentrum dan bij de ambassade. Niet alleen makkelijker, ook voordeliger.

De echte uitdaging verwacht ik pas in Brazilië zelf. Het vinden van een begeleider die voldoende is opgeleid en ook de Engelse taal eigen is. Daarover mogelijk meer in een blogpost verder in de toekomst!

Inwonen

Dat we mogen inwonen bij mijn schoonouders is een zegen! Twee maanden lang besparen we op de kosten die voor iedereen zo ‘normaal’ zijn. Geen huur, geen gas & licht, geen internetabonnement, geen boodschappen en ga zo maar door. Bijzonder dat het kan en we zijn ook uitzonderlijk dankbaar.

Vliegtickets

Onze vliegtickets zijn vorig jaar in juli al geboekt en stonden vast voor 1 mei 2021. Helaas hebben we bericht gekregen dat Lufthansa de route niet langer vliegt. We moeten nu dus op zoek naar een alternatief. Omdat 1 mei nu zoveel dichterbij ligt zijn dat eigenlijk allemaal duurdere opties.

Een tegenvaller, maar wij weten dat we naar Brazilië moeten dus ook dit komt zeker goed. Dit is echter wel een gebedspunt.

God’s weg is de beste

Is alles altijd makkelijk? Hebben we onze eigen verantwoordelijkheid? Is er een vrije wil? Mag je zelf kiezen?

Ik kan echt wel leuke vragen stellen en soms zelfs wel met slimme antwoorden komen, maar in deze blogpost niet! Ik stel mijn vertrouwen op God en vermeld dat ik geloof dat Zijn weg de beste is altijd.

Voor de mensen die ons volgen en helemaal niets met geloof hebben: Lees gerust over de dingen heen die je niet wilt lezen. Voel je vrij. Heb je vragen over gebruikte termen? Stel ze gerust.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply