Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Wat een geweldig woord, auteur. Alleen het uitspreken van het woord geeft me al een goed gevoel, het schrijven des te meer! Toch is dit geen enorm vreugdevolle post, eerder een klein inkijkje in mijn leven. Begrijp me goed, ik heb het zeker goed naar mijn zin en in dat opzicht is vreugdevol juist wel het te gebruiken woord.

Een eerste boek

Tijdens het schrijven van mijn eerste boek was ik in de wolken, het was geweldig om te doen en nog steeds ben ik meer dan trots op het eindresultaat! Toch besef ik me heel goed dat het boek niet zo goed is als het zou kunnen zijn. Zeker de moeite waard om te lezen, absoluut! Maar het had sterker kunnen zijn. Het had bijzonder geweest als ik dat niet zou denken, een eerste boek en direct perfect?
Vanuit verschillende hoeken heb ik waardevolle feedback ontvangen en lovende kritiek. Vele mensen vonden het boek absoluut een aanrader, maar de meeste lezers bevonden zich in mijn kennissenkring en hoe kritisch durven die te zijn?
In ieder geval is er uitgekomen dat er toch best wel wat taalfouten in staan en dat is iets dat me toch wel steekt, ik weet hoe een taalfout je uit het verhaal kan trekken en dat is jammer. Om dat te kunnen oplossen heb ik van een aantal lezers een ‘vernieuwde’ versie terug gekregen en ben ik voornemens om dit bij de uitgever te laten resulteren tot een nieuwe versie. Helaas zijn de kosten voor de aanpassingen wel voor mijn rekening.
Dwars door de Duisternis zal dus in de (nabije) toekomst opnieuw uitgebracht worden met een aanzienlijk aantal taalfouten minder, een eindresultaat om nog trotser op te zijn.

The Cuckoo’s Calling by Robert Calbraith aka J.K. Rowling

Tijdens het schrijven en uitgeven van mijn eerste boek heb ik ook geleerd dat het verkopen van boeken een wereld op zich is. Eigenlijk gaat het niet zozeer om hoe goed het boek is dat je wil verkopen, maar hoe bekend de auteur is. Een harde realisatie, maar wel de waarheid.
Of je het nou goede boeken vind of niet, wat je mening ook is van J.K. Rowling en haar Harry Potter bekendheid, haar boek The Cuckoo’s Calling (Koekoeksjong) verkocht pas goed toen er een sticker op kwam dat het om haar boek ging en dat de genoemde auteur een pseudoniem was.
Is dat raar? Nee, totaal niet! Bij een bekende schrijver weet je waar je aan toe bent. Je kent de schrijfstijl en je bent daar fan van (of niet en laat het liggen). Kortom je weet ongeveer wat je krijgt voor je geld. Koop je mijn boek voor ruim 20 euro dan heb je geen idee, je kent mijn schrijfstijl niet (ken ik het zelf wel?).
Nee ik vind het niet raar, maar wel naar. Of ik het nou leuk vind of niet, ik moet het hebben van een trage start. Ik moet het hebben van (voornamelijk) mijn kennissenkring die zorgen voor naamsbekendheid. Wat ik moet doen om te groeien is blijven lezen en blijven schrijven! Boeken schrijven, uit blijven geven en zorgen dat mensen iets hebben om lovende woorden over te spreken en te schrijven.

Een nieuw boek

Op dit moment ben ik bezig met twee boeken en dat heeft een reden. Ik wil fictie blijven schrijven, het is geweldig om fictie te schrijven. Heerlijk om mijn creativiteit kwijt te kunnen op het toetsenbord, geweldig om me in te leven in een niet bestaande wereld. Daarnaast ben ik echter ook bezig met een non-fictie een boek over een onderdeel in mijn eigen leven, een zwaar onderwerp, maar te veel onderbelicht in onze maatschappij. Ik heb te kampen gehad met een depressie en ben daardoor een langere tijd uit de running geweest. In het boek dat ik aan het schrijven ben probeer ik openhartig te vertellen over mijn ervaring en hoe het ‘zo ver heeft kunnen komen’. Dat het zo ver heeft kunnen komen heeft voor mij enorm veel te maken met het taboe op problemen in onze psyche, het stempel gek en ongeneeslijk (dat is voor altijd) zullen misschien minder snel uitgesproken worden tegenwoordig, maar het hangt nog steeds in de lucht.
Dit boek moet niet alleen mijn persoonlijke verhaal gaan vertellen, ik hoop hier ook een stuk achtergrond in te kunnen verwerken en tips om er voor uit te komen en mee om te gaan.
Kortom het boek heeft meerdere doelen:
1. Begrip creëren bij hen die het niet kennen,
2. Herkenning bij hen die er midden in zitten tot hulp en steun,
3. Doorbreken van het taboe aan beide kanten, een vroegere toep om hulp voorkomt een hoop problemen.

Nu weet ik dat fictie en non-fictie twee totaal verschillende werelden zijn en dat naamsbekendheid in de ene zelfs averechts kan werken in de andere, maar toch denk ik dat het goed is om te doen.

Ik ben een startende auteur

Omdat ik echt aan het begin sta van deze bijzondere wereld kost het me uiteraard alleen maar geld en dat is niet erg. Ik vind het leuk om te doen en wil niets liever dan schrijven. Kortom investeren is een must, maar doe ik met liefde.
Toch zou ik het geweldig vinden om een vorm van steun te ontvangen, gewoon een digitale schouderklop, een vriendelijk en bemoedigende e-mail, wat dan ook.

Deze post delen op Social Media:

This Post Has One Comment

  1. Voel je vrij om te reageren. WordPress verplicht me om de reacties goed te keuren, maar dat doe ik zo snel mogelijk.

Leave a Reply