Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Even een klein tipje van de sluier wat betreft mijn boek Dwars door de Duisternis. Voor de mensen die mijn boek (nog) niet gelezen hebben, de zebra speelt een belangrijke rol in het verhaal. Hij maakt onderdeel uit van het verhaal, maar eigenlijk alleen maar voor de hoofdpersoon. In deze post wil ik graag wat achtergrond geven over deze zebra. Waar komt hij vandaan, waarom is hij toegevoegd aan het verhaal en waarom is hij zoals hij is.

De oorsprong

In het verhaal gaat het over meerdere verschillende spirituele, of geestelijke zaken. In sommige kringen vallen ze onder occultisme. Hoe je het ook noemt, de zebra is het beste te omschrijven als een geleidegeest voor de hoofdpersoon.
Hij vind zijn oorsprong in een trip, het drinken van een middel waarvan ik jullie het recept niet ga geven!
Daar ontpopt hij zich als invloedrijk en goed. Deze geleidegeest heeft het beste met de hoofdpersoon voor en wil hem helpen. Elke hulp is natuurlijk meer dan welkom.
Kortom de oorsprong in het boek is duidelijk, dat is na het innemen van geestverruimende middelen.

De oorsprong hiervan in mijn hoofd is voor jullie niet bekend, althans, niet tot na het lezen van deze post.
Ik wist dat de hoofdpersoon een duidelijke lijn nodig had met het geestelijke. Hij moest geholpen worden, aan de hand meegenomen. Hij was op zoek naar betekenis in zijn leven en die zoektocht brengt ons in het geval van mijn hoofdpersoon, buiten zichzelf.
Hij bevind zich in Afrika en de keuze voor een zebra was een ingeving die klikte. De zebra is tenslotte een geweldig dier! Onschuldig, op zichzelf weinig waard en toch ook prachtig.
Ik moest absoluut ook een beetje denken aan de film Madagaskar.
Deze zebra is echter anders, niet alleen van binnen, maar ook in zijn kleuren. De zebra is opvallend, wijs, invloedrijk, sterk.

Waarom is hij zoals hij is?

Leuke vraag! In het ‘ontwikkelen’ van karakters vind ik het geweldig om ze soort van zichzelf te laten bedenken. Ik schrijf, maar het karakter is mij aan het begin niet geheel duidelijk. Uiteraard heb ik een idee, een richting en grondbeginselen.
Dit karakter was in beginsel echter niet meer dan een geleidegeest die zich voor de hoofdpersoon ontpopt als een nieuwe mentor.
Het was toen nog geen zebra. Geen kleuren, geen geuren en geen smaak. Het toevoegen van karakter is iets dat tijd kost en het schrijven geweldig maakt!
Wat voor mij belangrijk is aan een karakter is dat het ‘echt’ is. Een karakter moet geloofwaardig zijn, zichzelf versterken. Uiteraard mag een karakter van mening veranderen, maar altijd binnen de kaders van zijn eigen geloofwaardigheid.

Hopelijk is me dat met deze zebra ook gelukt! Hopelijk is het een karakter, waard om over te lezen.

Boek kopen?
https://lettersoflife.nl/product/dwars-door-de-duisternis/
Wil je graag met iDeal betalen dan kun je hem ook elders bestellen.
Bijvoorbeeld hier

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply