Dwars door de Duisternis – 2e druk

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Over een week is het twee jaar geleden dat mijn boek, mijn debuut, uitkwam. Het was een vreugdevolle gebeurtenis, maar tegelijkertijd ook ‘te’ overweldigend.
Mijn boek, beschikbaar voor de wereld, openbaar en voor iedereen die het maar had willen kopen in een paar klikken te bestellen.

Ik was trots, maar misschien nog wel meer nerveus. Vonden mensen het de prijs wel waard? Vond ik dat überhaupt zelf wel? Is het wat mensen ervan verwachten? Is het wel goed genoeg?

Inmiddels ben ik twee jaar verder en is mijn boek goed gelezen en ook heb ik veel lezers gesproken. Voornamelijk lovende reacties hebben hun weg naar mij terug gevonden. Dat doet me goed!

Het is een pakkend en meeslepend verhaal. Soms zo indringend dat ik het even opzij moest leggen

Nu, na twee jaar, ben ik weer vrij om mijn boek ergens anders onder te brengen. Ten tijden van eerste uitgave heb ik daar nooit aan gedacht, maar nu ben ik er zeker aan toe.

Dit is dan ook het moment voor mij om het opnieuw uit te brengen, ditmaal in eigen beheer. Dankzij het proces door te maken bij een uitgever durf ik dit aan. Ik weet nu voor mijn gevoel goed genoeg wat het inhoudt en durf de stap zelf te zetten.

De eerste keer dat mijn boek uitgegeven werd zag ik huizenhoog op tegen het proces van gepubliceerd worden. De ontvangen begeleiding, van de uitgever, heeft me toen enorm geholpen.
Nu ik zelf wat verder ben durf ik het “alleen” aan, al weet ik dat het zeker niet alleen is. Een mooie groep mensen steunt mij en helpt me in het gehele proces. Het leuke aan zelf uitgeven is de volledige vrijheid om het op mijn manier te doen.

Dat een christen zoiets kan schrijven… brrr…

Het zit in mij om graag overal vanaf te weten, om het gehele proces zo goed als mogelijk te overzien. Om die reden past eigen beheer ook uitstekend bij mij. Heerlijk om te ontdekken wat er allemaal gebeuren moet voor het uitbrengen van een boek. Misschien wel belangrijker ook; na het uitbrengen van een boek.

Als schrijver laat je echt iets van jezelf zien, door je werk heen. Intrigerend!

De tweede druk heeft een nieuwe omslag, gemaakt door mijn broer Freek, van Fly High Quality. Deze omslag alleen al is het waard om het boek te kopen!
Een knap staaltje grafisch ontwerp. Wat mij betreft een kunstwerk!

Wat een spannende Thriller! Ik heb het in één ruk uitgelezen.

Uiteraard is er ook taalkundig veel gedaan. Het verhaal is inhoudelijk nog hetzelfde, maar in de vorm ben ik hard aan de slag geweest. Er zijn nog een heel aantal taalkundige fouten uitgehaald.
Mocht je opzoek zijn naar het vervolg van Dwars door de Duisternis, dan is dit het niet!

Wauw, wat een gaaf boek. Het geeft echt een kijkje in de spirituele wereld.

Met een nieuwe uitgave komt ook een nieuwe prijs. Inmiddels ben ik er zelf ook van overtuigd geraakt dat mijn boek zijn prijs meer dan waard is!
Natuurlijk zit er veel tijd in het verhaal, waarvan ik weet dat het absoluut het lezen waard is.
Daarnaast is de omslag schitterend, pakkend en zonder meer een plaatje.

Hier sta ik, trots met een proefdruk van mijn boek in de hand.

Ook deze uitgave zal weer volgens het principe van Printing On Demand (POD) zijn, een bewuste keuze ditmaal. Ik besef me wel degelijk dat de productiekosten per stuk hoger liggen dan bij het traditionele drukken, maar ik heb vertrouwen in deze techniek.
Het grootste voordeel zie ik het positieve effect dat het heeft op de creativiteit. Het is makkelijker geworden om een professioneel uitziend boek uit te brengen. De inhoud moet zich dan bewijzen.

Dit is ook echt een geweldig boek om weg te geven.

Bij de eerste uitgave heb ik me verscholen achter het excuus geen tijd te hebben voor boekpromotie. Heel eerlijk was de reden eerder dat ik gewoon bang was voor afwijzing. Op de voorgrond treden past niet zo heel goed bij mij, maar schrijven des te meer. Helaas moet je in deze wereld jezelf profileren om gezien (en gelezen) te worden.

Dwars door de Duisternis is absoluut het lezen waard, maar ik moet het verkopen.
Kortom deze keer; aandacht voor promotie!

Nog een week geduld en dan is deze tweede druk (eigenlijk print) te bestellen! In boekwinkels, op bol.com, maar natuurlijk ook hier op mijn eigen website.

Deze post delen op Social Media:

This Post Has One Comment

  1. Joyce

    Ik ben trots op je

Leave a Reply