Het avontuur bekostigen #2

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

De vorige post heb ik verteld over dat we gaan leven van giften en dat ik daar best wel zenuwachtig van wordt. In diezelfde post heb ik verteld dat ik een financial (een deskundige op financieel gebied) ben en daar wil ik in deze post wat van laten zien.

Waarom deze post?

Mijn vorige post was algemeen en liet in het kort zien wat we gaan doen en dat staat bij mij voorop. Heb je die post nog niet gelezen dat kan uiteraard hier: Het avontuur bekostigen.

In deze post wil ik duidelijkheid geven, inhoudelijk over de kosten die we maken en verwachten. Daarbij kunt u denken aan:

  • Vliegtickets
  • Visumaanvraag
  • Verzekeringen
  • Huisvesting

Ook gaf ik in mijn blogpost aan dat ik het liefst nu al de begroting van volgend jaar rond zou hebben. Voor nu wil ik me echter richten op de initiële kosten.

Kosten vooraf

Dit zijn de initiële kosten die we maken en verwachten te gaan maken. Om dit te kunnen bekostigen willen we uiteraard gebruik maken van ons eigen spaargeld, maar ook hierin zullen we zeker hulp nodig hebben.

Initiële kosten
Visumaanvraag€ 500,-
Reiskosten€ 1.150,-
Verzekeringen (bemiddeling)€ 450,-
Aanschaf van een Auto€ 5.000,-
Aanschaf van Inboedel€ 1.000,-
Onvoorzien€ 750,-
Totaal:€ 8.850,-
Geschatte initiële kosten

Een grote uitschieter is de aanschaf van een auto. Auto’s zijn in Brazilië in de aanschaf vergelijkbaar met hier in Nederland of zelfs duurder. Ze behouden langer hun waarde dus blijven ze als tweede-hands helaas duur. Daar staat echter tegenover dat onderhoud weer een stuk lager uitvalt dan hier in Nederland. De plaats waar wij gaan wonen heeft echter niet de beste wegen en een auto hoog op de wielen is absoluut aan te raden.

Help mee!

Er zijn een aantal punten in deze begroting waar wij tegenop kijken. Specifiek voor deze punten vragen we bij deze post ook om uw hulp!

Wilt u ons helpen met de initiële kosten? Daarbij denk ik met name aan de aanschaf van een degelijke auto die zeker geen overbodige luxe is.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply