Het avontuur bekostigen

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Deze post hoop ik kort en duidelijk te houden. Ik wil het hebben over geld, over financiële middelen. Brazilië komt dichterbij en er worden al kosten gemaakt om onze toekomst als zendelingen waar te maken.

Waarom deze post?

Joyce en ik gaan leven van giften, dat is de kern van dit bericht. Dat opschrijven alleen al vind ik spannend. Nog een paar maanden en dan zijn zowel Joyce als ik ons inkomen kwijt en vertrekken we naar Brazilië, in geloof en vol vertrouwen dat we daar goed werk gaan doen. Tegelijk weten we ook dat er mensen zijn die ons graag willen steunen en daarom durf ik deze post te schrijven.

We zijn druk bezig met voorbereidingen om naar Brazilië te gaan en in Brazilië zijn ze druk bezig om e.e.a. klaar te maken om ons te ontvangen.

In het kort: wat we gaan doen

Voor hen die het nog niet weten hier even een kort stukje over wat we gaan doen.
Joyce en ik weten al een tijd lang dat we willen helpen waar hulp nodig is. Zo zijn wij uiteindelijk terecht gekomen bij Agua Viva, een stichting die mensen met verslavingsproblematiek opvangen om hen te helpen vrij te komen. Deze stichting vangt mannen op en helpt hen om weer mens te worden.

Mensen worden weer mens!

Nu is het zo dat er voor vrouwen met een verslaving geen hulp in de omgeving te vinden is. De hulpvragen komen echter wel bij de stichting binnen, maar er moest altijd doorverwezen worden naar hulpverlening op ruim 6 uur afstand.
Inmiddels is Agua Viva druk bezig met het klaarmaken van een locatie waar deze vrouwen wel opgevangen en geholpen kunnen worden! Met als doel om vrouwen weer terug te brengen in hun waarde, moeders en/of dochters teruggeven aan gezinnen. Dus mensen worden weer mens!
Voor dat project zijn wij gevraagd om te komen helpen als vrijwilligers en we zijn super enthousiast! We zullen daar aan de slag gaan als beheerders echtpaar wanneer we daar in mei 2021 naar toe gaan. Uiteraard in samenwerking met het vakkundig personeel en met Wim en Danielle die al jaren de leiding hebben.

Nu al kosten

We zijn nog in Nederland, maar in de voorbereidingen maken we al kosten voor onze tijd als zendelingen. Bij deze kosten kunt u denken aan:

  • Aanvraag documenten,
  • Legalisatie van documenten,
  • Laten vertalen door beëdigde vertalers van documenten,
  • Vliegtickets,
  • Reisbenodigdheden (we mogen 4 koffers meenemen!),
  • en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.

Giften krijgen we echter nog niet binnen en enerzijds is dat niet erg, ik heb tenslotte nog een baan en dus ook inkomen (voor Joyce ligt dat anders vanwege corona). Maar we weten dat onze initiële kosten in Brazilië ook een startkapitaal zullen vragen.

De financial

Ik wil het misschien niet, maar dankzij mijn achtergrond in de financiële administratie weet ik aardig wat af van financiën. Het opstellen van begrotingen, schatten van verwachte uitgaven en inkomsten. Dit kan aan de ene kant zorgen voor vertrouwen en rust, maar aan de andere kant maakt het onzeker en rusteloos!

Graag zou ik nu al willen weten dat mijn budget voor volgend jaar toereikend is. Dat ik me geen zorgen hoef te maken en zou kunnen zeggen dat de begroting rond, maar dat krijg ik niet rond gerekend!

Een geweldig leerpunt voor mij om ook in de financiën te vertrouwen op God. Tegelijk weet ik dat het goed is om van te voren de kosten te berekenen.

Bereken de kosten

Deze blogpost wil ik afsluiten met een oproep! Ik heb een behoorlijk duidelijk beeld van de kosten die we verwachten, maar eigenlijk nog geen duidelijk beeld van de inkomsten.

Ik hoop dat u ons wilt steunen, middels een eenmalige gift of een maandelijkse gift. Mocht u ons inderdaad willen steunen dan zouden we dat ook graag van u horen! Dat kan met behulp van onderstaand formulier (de knop onderaan deze post) of gewoon via e-mail naar: jojo2brazil@gmail.com. Uiteraard zijn alle andere manieren van communicatie ook goed!

Anbi

Voor de praktische mensen onder ons wil ik benadrukken dat het project waar wij voor gaan werken gesteund kan worden vanuit de Anbi (kortom bij de inkomstenbelasting aan te geven als gift). De giften kunnen dan gegeven worden via de gemeente Eljakim en komen bij het project aan waar wij werken.

Wilt u meer weten over het project? Wij staan altijd open om vragen te beantwoorden.

Wilt u een toezegging doen?

Nog eenmaal de vraag of u ons financieel wilt steunen?

Als dat zo is, laat ons dan hier weten voor welk bedrag en over welke termijn. Uiteraard zorgen wij er dan weer voor dat u de juiste gegevens krijgt voor het overmaken van uw gift.

De nieuwsbrieven

Joyce en ik proberen regelmatig een nieuwsbrief uit te brengen om onze achterban op de hoogte te houden van onze ontwikkelingen. Op dit moment in Nederland zijn dat nog niet heel veel nieuwsbrieven geweest, maar we willen de frequentie wel verhogen. Zeker wanneer we in Brazilië zijn.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? U kunt zich opgeven via onderstaande knop.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply