Journal #26 – Doorgegaan zonder jullie

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Het spijt me (een beetje) dat ik jullie moet vertellen dat ik zonder jullie door ben gegaan. In deze post deel ik met jullie mijn verdere ervaringen en probeer ik ook een aanbeveling te doen.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de eerste post:
Journaling – Een eerlijk begin

Ervaringen

In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat het mij moeilijk valt om een journal te volgen dat behoorlijk sturend is. Daarmee bedoel ik dat de opdrachten door mij opgevat worden als gesloten, ik moest doen wat er als opdracht geschreven stond. Natuurlijk heb je de vrijheid om het aan te passen naar eigen wensen en visie, maar ik voelde me gedwongen om te volgen zoals het daar stond.

Dat was in sommige gevallen eigenlijk juist een zegen, de dagen dat ik me helemaal kon vinden in de opdrachten, de dagen dat ik zelf niet bepaald inspiratie had. Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor veel mensen over kan komen als te gedwongen en dat is jammer. De schrijver van deze mindjournal heeft overigens meerdere keren opgenomen dat je de vrijheid moet ervaren om af te wijken van de opdracht.

Voor mij dient het nog steeds als naslagwerk. Ik ben van mening dat journaling absoluut van meerwaarde is! Het kan je absoluut helpen om je zelfbeeld te verduidelijken, helpen bij het verhelderen van wat je wilt, kunt en naar uit kan strekken. Het staat wat mij betreft dan ook vol met mooie opdrachten die ik mee kan nemen in eventuele coachingstrajecten. Ook voor mezelf zijn er opdrachten die goed zijn om af en toe te herhalen.

Wat doe ik nu zelf nog met journaling?
Ik schrijf nog steeds, ik heb ook een thought diary op mijn telefoon die ik regelmatig gebruik. Dat heeft een vrije vorm, maar tegelijkertijd geeft het ook suggesties over wat je verder nog kunt doen en dat op basis van je eigen input. Kortom ik journal nog steeds en dat blijf ik waarschijnlijk ook doen!

Aanbeveling

Wat mij betreft is het zeker het aanbevelen waard! Daar plaats ik wel een aantal kanttekeningen bij. Zoek naar de versie die je wilt volgen, dat helpt in de motivatie. Er zijn verschillende vormen uit, de oudere die goedkoper is en de nieuwe die behoorlijk aan de prijs is, maar ook een stuk luxer oogt.
Spreek met jezelf af dat je het serieus zal nemen en doe dat dan ook. Zet (bijvoorbeeld) elke week een blok vast in je agenda waar niemand aan mag komen. Zorg dat je op een plek gaat zitten waar niemand je kan storen, spreek desnoods thuis af dat je tijdens die periode gewoon echt niemand in je kamer wilt hebben, telefoon stil en dat soort dingen. Neem er de tijd voor en neem het serieus.

Weet je niet hoe je aan een mindjournal kan komen?
Google helpt je: MindJournal Ollie Aplin

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply