Journaling #10 – Entry Eight

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Een opdracht die gaat over het hebben van goede tijden. Een soort superkracht.

Wil je bij het begin beginnen? Hier de voorgaande posts:
Journaling – Een eerlijk begin
Journaling #2 – De start

Journaling #3 – Eerste stapjes
Journaling #4 – Entry Two

Journaling #5 – Entry Three
Journaling #6 – Entry Four
Journaling #7 – Entry Five
Journaling #8 – Entry Six
Journaling #9 – Entry Seven

Gelukkig(er)

Ollie beschrijft dat wanneer je plezier beleeft het altijd lijkt alsof de tijd sneller voorbij gaat. Alsof de tijd sneller gaat. Hij koppelt dit aan onderzoeken die laten zien dat je gelukkiger wordt door terug te denken aan goede tijden. Zo was de opdracht dan ook om in gedachten terug te gaan naar een heel plezierig moment en daar dan alles van op te schrijven.

Eerst beschrijf je de gebeurtenis. Je bedenkt je daarna waarom dit zo een plezierige gebeurtenis was. Daarmee zou je de gebeurtenis kunnen ontleden en de positieve elementen kunnen ontdekken. Een fijne opdracht.

Time travel

Het voelt echt een beetje als tijdreizen. Je gaat terug in je gedachten naar een moment dat je het echt enorm naar je zin heb gehad en gaat dat dan herbeleven. Het bijzonder is dat de tijd die je spendeert aan deze gedachten opdracht ook heel snel voorbij gaat! Zo schrijf Ollie dan ook dat je wanneer je een ‘traag’ moment heb, dat je dan in gedachten terug kan gaan naar een plezierige gebeurtenis en daarmee gaat het trage moment veel sneller.

Opeens bedacht ik me dat ik deze ‘superkracht’ al veelvuldig heb toegepast in mijn leven. Of dat nou zo goed en positief is ingezet, dat durf ik te betwijfelen. Vroeger op de basisschool was ik heel vaak verdwenen in mijn eigen gedachten. Dat was dan ook wel het terugdenken aan plezierige momenten, maar misschien vaker dan dat mijn fantasie vrij laten.
Ook in de kerk was ik vaak mentaal ‘weg’. Dan dacht ik terug aan de dag ervoor en begon ik die te ontleden en anders in te richten.

Ik denk dat het goed is om te beseffen dat aanwezig zijn in het hier en nu vaak een positievere invloed heeft op je toekomst dan verdwijnen in het verleden. Deze opdracht laat mij echter zien dat je niet hoeft te verdwijnen, je kunt het ook op een goede manier inzetten. Niet om te vluchten uit een huidige tijd of situatie, maar om deze weer vanuit een positieve mindset te benaderen.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply