Journaling #11 – Entry Nine

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Werk en het houden van wat je doet. Als groot onderdeel van je routine is werk belangrijk.

Wil je bij het begin beginnen? Hier de voorgaande posts:
Journaling – Een eerlijk begin
Journaling #2 – De start

Journaling #3 – Eerste stapjes
Journaling #4 – Entry Two

Journaling #5 – Entry Three
Journaling #6 – Entry Four
Journaling #7 – Entry Five
Journaling #8 – Entry Six
Journaling #9 – Entry Seven
Journaling #10 – Entry Eight

Keuzes

De opdracht die in het boek bij Entry Nine staat gaat over je huidige baan en of deze bij je past. Als je er ongelukkig van wordt heb je volgens Ollie twee keuzes. 1. Je stopt en zoekt iets anders. 2. Je doet dubbel zoveel dingen die je vreugde en blijdschap geven naar je werk, ter compensatie. Hieronder de foto van de opdracht.

MindJournal door Ollie Aplin – pagina 70

Voor mij was het een heel aansprekend onderwerp. Zelf heb ik ervaring met het niet naar mijn zin hebben op mijn werk. Dat heeft eigenlijk nooit te maken gehad met het werk zelf of de werkgever, maar met mijn eigen persoonlijkheid. Ik weet zeker dat er mensen zijn die zouden floreren in die banen. De laatste vraag was dan voor mij ook een moeilijke, die heeft namelijk te maken met keuze twee door Ollie voorgesteld: uitbalanceren door naast je baan leuke dingen te doen die je energie geven.
Een vraag die ik niet kon beantwoorden. Voor mijn gevoel is er namelijk niet voldoende tijd om het weer in balans te krijgen. Mogelijk dat ik teveel met mezelf in de knoop zat, maar ik denk dat werk belangrijker is dan “als het niet oké is, dan moet je het in balans brengen in de rest van je tijd.”

Loopbaancoach

Zelf studeer ik Toegepaste Psychologie en dat met heel veel vreugde. Mijn interesse in de mens lijkt met de dag te groeien. Zo ook het hele begrip van een loopbaan. Daarom was deze opdracht ook zo aansprekend! Ik ben gemotiveerd om te leren wat mensen motiveert om een gemotiveerde werkplek te bemachtigen en te onderhouden.
Recent heb ik ook een blogpost geschreven over mijn specialisatiekeuze van coaching. Lees die hier.
Hoe dan ook, ik denk dat het goed is om bij het vastlopen in de opdracht van deze dag een loopbaancoach op te zoeken.

Loopbaan plannen

Zelf zou ik bij deze opdracht ook nog een vraag stellen die de journaler zou laten nadenken over de toekomst. Een loopbaan is wat mij betreft een dynamisch iets en zou ook zo benaderd moeten worden. Kortom, waar wil je heen en wat is je doel?
In dat proces is het goed om de volgende vragen aan jezelf te stellen:
Wie ben ik?
Wat kan ik?
Wat wil ik?
Waar vind ik dat?
Hoe kom ik daar?

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply