Journaling #13 – Entry Eleven

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inmiddels zit ik aan de elfde opdracht. Ik kan me haast niet voorstellen dat er iemand is die al mijn blogposts over dit avontuur heeft gelezen, maar ik ga trouw door met schrijven. Deze opdracht is de eerste opdracht van het tweede deel van het avontuur. Ollie Aplin noemt het in zijn boek ‘Stage Two Hurdles’. Wat dat precies betekend (voor mij) beschrijf ik in deze post.
Daarnaast beschrijf ik in deze post de elfde opdracht namelijk de ‘relationship map’.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de voorgaande posts:
Journaling – Een eerlijk begin
Journaling #2 – De start

Journaling #3 – Eerste stapjes
Journaling #4 – Entry Two

Journaling #5 – Entry Three
Journaling #6 – Entry Four
Journaling #7 – Entry Five
Journaling #8 – Entry Six
Journaling #9 – Entry Seven
Journaling #10 – Entry Eight
Journaling #11 – Entry Nine
Journaling #12 – Entry Ten

Hordelopen

Stage One zit er op. 10 oefeningen en zo is het opeens voorbij.
Stage Two gaat over hurdles, oftewel horden. Hordelopen is voor mijn gevoel een hele mooie vergelijking met het leven. Tegelijk heeft het een vreemde vibe, wie is er nou fan van hordelopen?
Deze oefeningen gaan, volgens het boek, te maken hebben met wie ik ben en waar ik tegenaan loop, of overheen moet. Met één doel, het herkennen van de horden. Om er dan uiteraard sneller, beter en gemakkelijker overheen te komen bedenk ik me zo.

Volgens Ollie gaat deze stage dieper, het is een stap richting het onderzoeken naar wat mij nou zou drijven. Als jij dit leest en ook lekker mee doet met de oefeningen, dan is dat dus ook wat jou drijft!

Opdracht elf – Relationship map

Goed om in kaart te brengen, maar voor mij altijd maar een abstract idee. Ik kan hier nooit zo gek veel mee.
Deze opdracht heb ik niet zo gek veel mee. Natuurlijk besef ik me dat dit ook direct uit de psychologie komt. Je zou iemand kunnen beschrijven wanneer je weet wie diens 5 nauwste vrienden zijn. Ook hier zeg ik ‘interessant! Maar voor mij?’ en kom ik tot de conclusie dat ik volgens mij die 5 nog niet gevonden heb. Nog niet eens 3 daarvan. Als ik kijk naar wie ik ben en waar ik harder van ga lopen dan herken ik dat nauwelijks in de mensen om mij heen. Natuurlijk wel een deel daarvan, logisch, anders zou je niet zo snel omgang met die mensen zoeken en contact houden.

Op mijn lijst met relaties staan echter voornamelijk familieleden.
Dan is de vervolgvraag, waar sta jezelf tussen deze mensen, een moeilijke om te beantwoorden.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply