Journaling #14 – Entry Twelve

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Opdracht twaalf van het boek van Ollie Aplin. Deze opdracht gaat over rolmodellen. Een leuke opdracht waar ik uiteraard ook weer diverse links mee kan leggen vanuit de psychologie. Het gaat hier echter voornamelijk om mijn eigen ervaringen met de mind journal en of het wat is. Kortom veel mening, weinig onderbouwing.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de voorgaande posts:
Journaling – Een eerlijk begin
Journaling #2 – De start

Journaling #3 – Eerste stapjes
Journaling #4 – Entry Two

Journaling #5 – Entry Three
Journaling #6 – Entry Four
Journaling #7 – Entry Five
Journaling #8 – Entry Six
Journaling #9 – Entry Seven
Journaling #10 – Entry Eight
Journaling #11 – Entry Nine
Journaling #12 – Entry Ten
Journaling #13 – Entry Eleven

Waarom een rolmodel?

Een rolmodel is een helpende kracht bij het bereiken van een bepaald doel. Wat je doel ook is, het is goed om een rolmodel voor dat specifieke doel te hebben. Een rolmodel is namelijk iemand waar je je aan kunt optrekken.

Even voor de kritische mensen onder ons. Een rolmodel hoeft niet op alle gebieden een rolmodel voor je te zijn! Iemand kan voor jou een voorbeeld zijn op het gebied van werk, maar verre van op het gebied van relaties. Dat maakt het een stuk simpeler om een rolmodel bij je doel te ‘vinden’.

Vroeger en nu

Onderdeel van de opdracht was om eens na te gaan of je vroeger rolmodellen had die je nu nog steeds heb. Dat vind ik super interessant, dat laat namelijk zien in hoeverre je ‘tolerant’ of juist ‘kritisch’ bent. Hoeft natuurlijk niet perse, maar in mijn beleving is er vaak wel een zeker verband te vinden.

De opdracht

Onderdeel van de opdracht is om een rolmodel te zoeken die op dit moment goed zou zijn. Een mooi aspect van het zoeken naar (en denken aan) rolmodel is dat het de focus buiten jezelf legt. Nog steeds is je doel op je netvlies, maar nu ‘haalbaar’, je rolmodel leeft het immers? Kortom even buiten jezelf kijken, geen beperkingen, maar haalbaarheid.

Heb je zelf nog toevoegingen? Ben je ook bezig met een journal? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply