Journaling #15 – Entry Thirteen

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Opdracht dertien alweer, deze opdracht gaat over het omkeren van je zwakheden tot superpowers.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de voorgaande posts:
Journaling – Een eerlijk begin
Journaling #2 – De start

Journaling #3 – Eerste stapjes
Journaling #4 – Entry Two

Journaling #5 – Entry Three
Journaling #6 – Entry Four
Journaling #7 – Entry Five
Journaling #8 – Entry Six
Journaling #9 – Entry Seven
Journaling #10 – Entry Eight
Journaling #11 – Entry Nine
Journaling #12 – Entry Ten
Journaling #13 – Entry Eleven
Journaling #14 – Entry Twelve

Waar ben je ‘zwak’ in?

Het is goed om daar af en toe eens bij stil te staan. Waar ben ik nou eigenlijk niet goed in? We weten vaak niet zo goed waar we wel goed in zijn, maar met onze zwakheden gaan we ook verkeerd om. Een andere keer gaat het vast weer over onze kracht, datgeen wat wij heel natuurlijk doen en niet eens zien als onze kracht. Nu gaat het over zwakheden.

Voor mij was het heel goed om hier eens in te duiken. Uiteraard heb ik ook mijn zwakheden en daar over schrijven is zeker een goede opdracht. Daardoor krijg je jezelf meer ‘inzichtelijk’, best wel nuttig.

Afwijzing

Bij mijn eigen zwakheden heb ik ontdekt dat het vaak gaat om afwijzing. Ik doe dingen om niet afgewezen te worden en door het te doen ga ik juist mezelf afwijzen. Kortom er is sprake van afwijzing wat ik ook doe (of moet ik zeggen, kans op afwijzing).

Ik vind mezelf niet zo sociaal begaafd, ja ik weet vaak prima wat wenselijk is en wat er met de ander is of in hem/haar omgaat, maar sociale skills gaan bij mij verre van natuurlijk. Ik leg niet zomaar contact en als ik daar in een opdracht als deze eens op inzoom kom ik er achter dat daar best wel eens de ‘kans’ op afwijzing achter kan zitten. Weet je wat er gebeurd als ik dan geen contact leg? Dan voorkom ik misschien afwijzing van de ander (of krijg die alsnog omdat ik zo een rare kwibus ben) en heb ik direct zelfafwijzing te pakken… ik heb mezelf dan teleur gesteld.
Bijzonder persoon ben ik dan toch eigenlijk? Ik verwissel een mogelijke afwijzing voor een zekere afwijzing.

Zwakheden omkeren

Dit is dan weer een moeilijke opdracht. Althans, dat vind ik zelf. Het is echter een onmogelijke opdracht als je je eigen zwakheden niet in kaart heb gebracht. Weet je waar je zwak bent? Dan kun je er mogelijk iets aan doen, of er aan werken net zo lang tot je er tevreden over bent, of zorgen dat je stopt met jezelf pijnigen.
Totaal niet mogelijk als je niet naar jezelf kijkt.

Nuttige opdracht

Wat mij betreft een nuttige en fijne (althans… niet helemaal fijn) opdracht. Deze is het waard om te onthouden en op te nemen in mijn repertoire van goede journal entries om zo af en toe eens te herhalen.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply