The stressbucket. Hoeveel stress past er in jouw emmer?
Wil je bij het begin beginnen? Hier de voorgaande posts:
Journaling – Een eerlijk begin
Journaling #2 – De start
Journaling #3 – Eerste stapjes
Journaling #4 – Entry Two
Journaling #5 – Entry Three
Journaling #6 – Entry Four
Journaling #7 – Entry Five
Journaling #8 – Entry Six
Journaling #9 – Entry Seven
Journaling #10 – Entry Eight
Journaling #11 – Entry Nine
Journaling #12 – Entry Ten
Journaling #13 – Entry Eleven
Journaling #14 – Entry Twelve
Journaling #15 – Entry Thirteen
Journaling #16 – Entry Fourteen
Journaling #17 – Angst voedt angst
De opdracht
Gelijk maar beginnen met een foto van de opdracht.
Het is wat mij betreft altijd goed om eens te inventariseren wat er in je stress emmer zit. Wat zijn nou zaken die bij jou echt stress veroorzaken? Die inventarisatie is op zichzelf al goed en had het al een waardevolle opdracht gemaakt. Deze opdracht gaat echter verder met het zoeken naar jouw kraan om de emmer weer te legen! Zeker een waardevolle oefening.
De stress bucket zoals hij in het boek van Aplin staat is gebaseerd op de theorie van Alison Brabban en Douglas Turkington.
Mening
Mijn blog, mijn mening! Vaak is dit een uitlaat klep voor mij om lekker van me af te schrijven. Tegelijk is het een blog waarvan ik hoop dat het nuttig is voor hen die het lezen. In dit geval voor mensen die misschien het hele mindjournal avontuur met mij meebeleven.
Ik ben nu zover dat ik weet dat het nuttig is en dat schrijfopdrachten zeker een positieve werking kunnen hebben op de persoon die ze uitvoert.
Zelf doe ik de opleiding Toegepaste Psychologie met als specialisatie Coaching en ik zie schrijfopdrachten ook echt wel iets wat als tools in mijn toolkit terecht mag komen.