Journaling #19 – Onderdrukte woede

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Deze opdracht gaat over woede en hoe het onderdrukken daarvan slecht is voor je.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de eerste post:
Journaling – Een eerlijk begin

De opdracht

Onderdrukken van je woede

Ollie beschrijft dat er onderzoek is dat uitwijst dat het onderdrukken van je woede heel slecht is voor je lichaam en je psyche. Het zou slechter zijn dan roken. Tot dusver heb ik telkens (met enige veiligheid) aangenomen dat wat er beschreven staat ook daadwerkelijk juist is. Een enkele keer heb ik zelf wetenschappelijke bronnen geraadpleegd om te kijken of het overeenkomt. Ook deze keer neem ik het aan. Het klinkt ook aannemelijk. Dat het opkroppen van emoties slecht voor je is hebben we allemaal wel eens eerder gehoord.

In lijn met deze opdracht kan ik ook alleen maar zeggen dat het goed is om een uitlaatklep te hebben. Een ‘mindjournal’ is dan een goede mogelijkheid. Kortom ook dit is weer een opdracht die goed is om bij de hand te houden. Niet alleen voor woede, maar voor emoties in het algemeen.

Verder kan ik hier niet heel veel over schrijven. Zelf heb ik bij deze opdracht wel e.e.a. op papier gekregen. Vroeger als kind was ik namelijk een echte driftkikker, hoe dat vandaag de dag zit? Ik ben echt een rustig persoon. Dat kan ik praktijk dan natuurlijk duiden op het onderdrukken van emoties die er eigenlijk wel zijn, dus goed om zo een opdracht uit te voeren.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply