“In fact research shows that holding a grudge can take a toll on your mind and body.” Dat is vrij vertaald dat het vasthouden aan boosheid voor problemen kan zorgen in lichaam en ziel. Een bijzonder ‘bijbels’ onderwerp.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de eerste post:
Journaling – Een eerlijk begin
De opdracht
Direct begin ik maar weer met de opdracht. Een opdracht waarvan Ollie aangeeft dat het vasthouden van negatieve gevoelens richting een ander ervoor kan zorgen dat we onszelf slecht voelen. Dus goed om de keuze te maken daarmee te stoppen.

Door de ander te vergeven laat je los. Het is niet zo dat je de ander vrij zet, maar wel dat je jezelf vrij zet! Die ander weet misschien niet eens dat je nog steeds boos bent of iets tegen hem/haar heb, daar heb je sowieso geen invloed op.
Vergeving
Niet vergeven eist zijn tol op lichaam en geest. Boosheid en stress zijn gevolgen van wanneer iemand ons iets aandoet wat we niet leuk vinden. Deze gevoelens vastgehouden is slecht voor ons gestel.
Dit is iets dat de Bijbel ons uiteraard ook al leert, vergeven! De psychologie is het daarmee eens en geloof me, dat gebeurd heel vaak. Vergeven is een activiteit die heel vaak terug komt, maar ook 1 die moeilijk is. Hoe dichter de persoon die we moeten vergeven bij ons staat, hoe moeilijker het lijkt. Moeten we onszelf vergeven dan is dat een hele opgave.
Deze opdracht is voornamelijk gericht op het vergeven van anderen en dat is zeker goed! Jezelf vergeven is vaak een net iets ander proces. Voor dat doel staat er onderaan de pagina (foto) en kleine tip.