Journaling #23 – Onbelangrijke zaken schrappen

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Een opdracht die zo af en toe heerlijk is om te doen. Gewoon een ‘Fuck It’ lijst maken.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de eerste post:
Journaling – Een eerlijk begin

Deze opdracht is gebaseerd op het boek van Mark Mason The Subtle Art of Not Giving a Fuck. Een boek dat ik ook gelezen heb. Het klinkt hard en dat is ook bewust zo gedaan om aandacht te trekken, maar in essentie gaat het juist om dat je wel om dingen moet geven! Het gaat erom dat je geeft om de dingen die ertoe doen en al die andere in essentie niet nuttige dingen…
Het boek van Mark Mason heb ik ook gelezen al is dat alweer even geleden. Voor mij was het een goed boek, maar wel heel veel open deuren. Belangrijk om te beseffen, maar toch een open deur en dat maakt lezen wat lastig voor mij. Toch heb ik besloten hem nogmaals te lezen.
De essentie is dat we ons vaak zo druk maken om alle randzaken dat we aan de kern niet eens toekomen, dat we niet toekomen aan wat er nou echt toe doet. Je kunt je druk maken om wat andere mensen over je zeggen, van je vinden en daardoor niet durven zeggen wat de wereld absoluut wel nodig heeft om te horen.

De opdracht

Vandaag maar een kort stukje, maar ik denk lang genoeg! Bedenk je waar je echt aandacht en tijd aan wil besteden, dat is waarschijnlijk niet ‘het idee dat je het niet goed genoeg doet’!

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply