Journaling #25 – Zoek een hobby

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Vandaag gaat het over het hebben van een hobby. Het nut daarvan, althans, volgens onze mindjournal.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de eerste post:
Journaling – Een eerlijk begin

Dr Kevin Eschleman noemt het hobby effect ‘recovery from work’.
Het is belangrijk dingen te doen wat je van houdt en die je vreugde geven.

Het hebben en uitoefenen van een hobby heeft veel voordelen. Bij veel hobbies ontmoet je mensen en het ontmoeten van mensen heeft verschillende positieve uitwerkingen. Om maar een klein onderdeel te noemen, je vergroot je netwerk. Je leert van andere mensen, sociale eigenschappen worden aangescherpt, je leert jezelf kennen en hoe je om kunt gaan met anderen in de maatschappij. Dat gaat eigenlijk redelijk ‘automatisch’. Verder is het gewoon heel goed tegen het geisoleerd voelen. Mensen hebben behoefte om samen te zijn.

Je bouwt aan je zelfvertrouwen. Door tijd te investeren in een hobby zul je daar beter in worden, oefening baart tenslotte kunst. Dus investeer in je hobby en je investeert ook in je zelfvertrouwen.

Het is een vorm stress management. Je verzet je aandacht naar iets waar je plezier aan beleeft. Dat is namelijk wat een hobby is een plezierige activiteit die je uitvoert naast de dingen die je moet doen.

Het uitvoeren van een hobby zorgt voor productiviteitsverhoging.

Het werkt anti verveling.

Je wordt er over het algemeen positiever van.

Kortom heel veel positieve effecten, alleen maar door het uitoefenen van een hobby. Deze opdracht stelt de vragen om op zoek te gaan naar wat je vreugde geeft. Waar je lol aan beleefd. Succes en veel plezier!

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply