Journaling #4 – Entry Two

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

We zijn aangekomen bij een nieuwe post over mijn ervaringen met journaling.
Inmiddels heb ik een zekere routine in het journalen. Het erover bloggen lijkt wat lastiger. Voor mijzelf heb ik afgesproken om te proberen elke week één post te plaatsen over mijn ervaringen.

Wil je bij het begin beginnen? Hier de voorgaande posts:
Journaling – Een eerlijk begin
Journaling #2 – De start

Journaling #3 – Eerste stapjes

Tijd voor jezelf

Het vinden van een tijd en plaats om echt 20 minuten rust te hebben heb ik als moeilijk ervaren. Echt twintig minuten alleen en ongestoord voor mezelf is me nog niet echt gelukt. Verstoring is er al snel en daar doe ik zelf net zo goed aan mee.

Uiteindelijk is het gebleken dat een plekje buiten zoeken ideaal is. Telefoon op stil en tijd voor mijn journal. Uiteraard is er buiten ook ruimte voor ‘verstoring’, maar dat is ook eigenlijk niet erg. Het gaat er om dat je tijd apart zet voor jezelf met een specifiek doel. Die tijd mag dan ook best wat uitlopen! Althans zo heb ik het ervaren.

Daar zat ik dan, op een bankje op de dijk, boek voor me op de tafel. Hardlopers kwamen zwetend (daar had ik niet zo een last van) en hijgend voorbij. Mijn gehoor is behoorlijk gevoelig, dus geluiden kunnen mij snel afleiden. Dat is iets dat ik weet en waar ik iets mee kan (er bestaan immers oordopjes etc). Het is echter ook zo dat afleiding niet perse negatief is, ik vind het helemaal goed als het geluid van applaus door de bomen mijn aandacht trekt.

Entry 2

Entry 2 was best confronterend, maar uiteindelijk heel goed. Het gaat om duidelijk te krijgen wat belangrijk is in je leven. Hoe positief je er over bent en hoe te verbeteren. Dit alles volgens de ‘Wheel of Life’ van Paul J. Meyer.

Wheel of Life, as printed in MindJournal by Ollie Aplin

Het idee is om bij alle vlakken een categorie te schrijven en daar dan een cijfer aan te verbinden. Super goede oefening omdat het je laat nadenken over wat er belangrijk is voor jou in je leven en daarna ook nog hoe je het voor jezelf scoort. Voor mij was het een moeilijke oefening omdat ik voor mijn gevoel in een soort tussenstation zit. Natuurlijk weet ik dat het niet helemaal waar is, elke dag is een dag waar je iets mee kunt. Toch, als je ook mijn Brazilië verhaal volgt, zul je het met mij eens zijn dat ik in een vreemde periode zit.

Deze oefening zorgde er bij mij ook voor dat ik vriendschap eigenlijk als heel belangrijk ervaar, maar het gevoel heb er te weinig mee te doen. Super goed natuurlijk om dat te beseffen, er is namelijk nu nog iets aan te doen. Weten wat je belangrijk vindt in het leven zorgt ervoor dat je de juiste prioriteiten kunt stellen.

Na het maken van de taart, was het tijd om te schrijven over je taart.

Ontdekken wie je bent

Wat ik nu al zo mooi vind aan het proces is dat je echt gaat denken op papier. Ik schrijf wat er in mij op komt, gerelateerd aan het onderwerp, en dan komen er dingen op papier die echt van mij zijn. Niet heel verwonderlijk natuurlijk, maar wel enorm krachtig!
Zo heb ik herontdekt dat ik graag leer en dat op een manier die efficiënt en effectief is. Dat ik vriendschap belangrijk vind, maar ook dat ik het geweldig vind om alleen en in de rust te zijn. Om nog maar even de vorige entry buiten beschouwing te laten, die ging over doelen stellen.

Kortom nuttig!

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply