Journaling #7 – Entry Five

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Alweer mijn zevende post over mijn journaling avontuur. Deze post gaat over de schrijfopdracht voor ‘dankbaarheid’.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de voorgaande posts:
Journaling – Een eerlijk begin
Journaling #2 – De start

Journaling #3 – Eerste stapjes
Journaling #4 – Entry Two

Journaling #5 – Entry Three
Journaling #6 – Entry Four

Gratitude Journal

Speciaal voor dit ene onderwerp zijn er hele dagboeken bedacht. Puur en enkel gericht op dankbaarheid. Hier heb ik in mijn eerste blogposts ook al over geschreven, maar het past heel goed bij de opdracht van deze dag. Dankbaarheid is belangrijk!

Ik heb op mijn tablet ook een digitale journal en een onderdeel daarvan is inderdaad de gratitude journal. Deze app vraagt dan om één ding te beschrijven waar je dankbaar voor bent die dag. Slechts één ding. Super goed om te doen want je voelt je direct beter en het heeft ook nog eens een langdurig positief effect. Maar dat is een zijsprong naar een ander proces.

De MindJournal van Ollie Aplin

Entry vijf gaat specifiek over dankbaarheid. Ollie beschrijft hier dat er veel verschillende studies zijn gedaan en dat ze uitgewezen hebben dat het beschrijven van ‘1 ding’ waar je dankbaar voor bent een enorme impact heeft. Het zorgt voor een betere slaap en een betere gezondheid. Je wordt er pro-actiever van, je gaat meer sporten en je krijgt een positievere houding in het leven. Super mooi natuurlijk!

Dit is dan ook dag waarvan ik wist dat hij zou komen. Misschien had ik zelfs wel verwacht dat dit bij elke dag een onderdeel zou zijn. Uiteindelijk merk ik dat de mindjournal een andere insteek heeft en dat is prima! Ik volg de structuur van de journal en verwacht na afloop mijn eigen ‘structuur’ op te gaan zetten voor de toekomst.

De Bijbel

Nog even wil ik terugblikken op wat ik al aan het begin van mijn avontuur heb gedeeld; de Bijbel beschrijft dat dankbaarheid een groot goed is. Dat staat er dus al een behoorlijke tijd en we blijken het niet zomaar te geloven. Er moet eerst een wetenschapper aan te pas komen, die dan een studie doet, voordat we het pas gaan pakken en toepassen?
Wat ik bijzonder vind is dat de Bijbel telkens weer bevestiging krijgt vanuit de wetenschap. Tof!

—25 mei 2021—
Entry 5. We zijn aangekomen bij dankbaarheid. Volgens Ollie hebben veel verschillende studies uitgewezen dat het hebben, beschrijven, van 1 ding waar je dankbaar voor bent en geweldige impact hebben. Je gaat je er mentaal, maar ook fysiek beter van voelen. Het zorgt voor een betere slaap, betere gezondheid. Ook wordt je er proactiever van, ga je meer sporten en krijg je een positievere houding ten opzichte van het leven.
Klinkt super mooi!
Natuurlijk wisten we dit al vanuit de Bijbel, maar goed dat wetenschappers het nog even checken.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply