Journaling #9 – Entry Seven

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Deze negende post over mijn journaling avontuur heeft als titel Braindump. Bij mij zorgt dat voor een associatie met mijn favoriete reden om te schrijven, namelijk ‘denken op papier’.
Wil je bij het begin beginnen? Hier de voorgaande posts:
Journaling – Een eerlijk begin
Journaling #2 – De start

Journaling #3 – Eerste stapjes
Journaling #4 – Entry Two

Journaling #5 – Entry Three
Journaling #6 – Entry Four
Journaling #7 – Entry Five
Journaling #8 – Entry Six

Een mindmap

Daar zit ik dan, de opdracht te lezen. De titel is Braindump en opeens begint de schrijver over het gebruiken van een mindmap. Uiteraard weet ik wat een mindmap is, maar ik heb het nooit als een ‘vrije vorm’ gezien. Voor mij is een mindmap een tool om te leren. Wanneer ik een samenvatting maak van een hoofdstuk wil ik dat nog wel eens vertalen naar een mindmap.

Het grote nadeel van een mindmap in mijn hoofd is dat ik hem ‘mooi’ wil hebben! Dan zit ik daar te druk met het proberen om de ruimte goed te verdelen. De juiste kleuren gebruiken, passende en treffende tekeningen maken (die ik uiteraard allemaal moet leren).

Ik was opeens niet enthousiast meer over deze opdracht.

Vrije vorm

Toen ik iets verder was met het lezen van de introductie, wat ik zojuist opdracht noemde, kwam ik erachter dat een mindmap helemaal niet de opdracht was. Het was een stuk informatie dat Ollie met de lezers deelde over de kracht van de mindmap. Ik was opgelucht.

De opdracht zelf was veel vrijer en kwam dus erg in de buurt bij wat ik graag doe. Overigens staat er in het boek een tip, namelijk dat de digitale worksheet te downloaden is op www.mindjournals.com dat is natuurlijk het proberen waard.

Deze opdracht was bedoeld om je hoofd leeg te krijgen, gewoon al je gedachtes op papier te laten stromen.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply