Journaling – Een eerlijk begin

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

De afgelopen maanden moet ik steeds meer denken aan ‘journaling’ en de effecten daarvan. Ik ben zelf gek op schrijven en heb ook best wel veel geschreven in de vorm van dagboeken. Nu ben ik van plan om journaling op te pakken. Het is iets dat eigenlijk meer toegeschreven wordt aan vrouwen, maar in mijn zoektocht kom ik juist meer tegen dat het bijzonder nuttig is voor mannen.

Dus! Tijd om het te gaan proberen. Ik heb een goedkope versie van een mind journal besteld (ja sorry lokale ondernemers, niet bij jullie) en ben heel benieuwd. Deze post gaat over mijn proces tot dusver, dus nog voor de start van het daadwerkelijk journalen. Hopelijk volgen er nog vele positieve vervolg posts over dit onderwerp.

Overspoelt

Het schrijven van deze post is voor mij om een aantal zaken op een rij te zetten. Journaling is voor mij een draak van een woord geworden, er is gewoon te veel informatie over! Veel van die informatie is voor mij ook totaal niet relevant, dus tijd om wat informatie te ordenen voor mijzelf en dan ook direct voor jullie. Het internet staat er vol mee:

  • Bullet journal
  • Journaling: Ontdek de kern van je denken.
  • Verwerking door schrijven.
  • Groei in kennis en kunde.
  • Leef een dankbaarder bestaan.
  • Wees gelukkiger.

De opmerkingen over het onderwerp zijn talrijk en ik ga niet eens proberen om ze allemaal op te schrijven. Voor mij is het noodzaak om te starten!

Wat is journaling?

Journaling zoals ik ermee ga starten is heel vrij. Een onderdeel dat ik er zeker in wil verwerken is ‘dankbaarheid’ vooral omdat het opschrijven van de punten waar je dankbaar voor bent de vreugde die je ervaart in je leven vergroot. Verder weet ik het nog niet. Ik ga het bestelde concept volgen, maar daar ook uiteraard mijn eigen studie op los laten.

Het antwoord op de vraag “wat is journaling?” ga ik dus niet geven, nu nog niet. Deze post is vooral bedoeld om de start van het proces te beschrijven. Mogelijk ook om jullie mee te laten lopen in mijn proces en te laten delen in mijn bevindingen.

Wat ga ik precies doen?

Wachten op mijn bestelling! Die wil ik dan met jullie delen, gewoon door er wat over te vertellen en wat foto’s van te laten zien. Misschien ook wel een video van maken (goed moment voor de start van een vlog?).

Daarnaast ga ik ook op zoek naar wat de wetenschap te vertellen heeft over het onderwerp. Er is in de pyschologie best wel wat over te vinden en dat is natuurlijk interessant!

Ik zou mezelf niet zijn als ik ook de Bijbel er niet op zou naslaan. Tot dusver heb ik gemerkt dat psychologische processen en (werkende) elementen stuk voor stuk uit Bijbelse waarheden komen.

Kortom in de nabije toekomst hopelijk vervolg berichten waarin ik mijn ervaringen beschrijf en de uitkomst van mijn literatuuronderzoek.

En jij?

Misschien is het ook voor jou hét moment om te starten!? Ik zou het leuk vinden om jullie ervaringen of gedachten over dit onderwerp te horen.

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply