Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Vandaag weer een blogpost, dit keer over hoe we dingen ervaren of geneigd zijn ze te ervaren. We kunnen precies in dezelfde situatie zitten en het toch heel anders ervaren. In deze post kom ik vooral met voorbeelden, die wel of niet op waarheid gebaseerd zijn. Hoe dan ook verwacht ik herkenbaar.

Familie

Een familiediner kan geweldig gezellig zijn, maar soms ook enorm aanvoelen als een verplicht nummertje. Wanneer je begint te klagen over het feit dat je naar een familiediner moet tegen iemand (er dus negatief naar kijkt) kan het zomaar zijn dat de ander je totaal niet begrijpt. ‘Jij hebt nog familie… ik zou er ALLES voor over hebben om nog eens een familiediner te hebben.’

Werk

Je kunt enorm opkijken tegen je werk en met lood in je schoenen naar je werk vertrekken. Wanneer je echter iemand tegen komt die zojuist werkloos is geworden kan dat opeens je perceptie 100% veranderen!

Tegelijk kun je teveel op je bord hebben en hopen op een moment van rust. Het werk is teveel en een stukje vrijheid is noodzakelijk.

Kinderen

‘Gelukkig is de vakantie weer voorbij! Nu kunnen ze weer naar school.’ Het is een uitspraak die ik vaak genoeg gehoord heb en misschien ook wel begrijp. Tegelijkertijd, nou ja, dit voorbeeld hoef ik denk ik niet af te maken.

Moet ik dan altijd maar positief zijn?

Nu even een tegengeluid. Er zijn zeker situaties die vragen om een stukje negativiteit. Misschien zit je in een situatie die niet bij jou past, niet voor jou bedoeld is en stomweg afgelopen moet zijn. Het is begrijpelijk dat je er dan een negatieve mening over hebt. Vergeet echter niet dat negativiteit eerder een passieve houding is die ervoor zorgt dat je als een slachtoffer in je situatie blijft, dan een gesteldheid die voor verandering kan zorgen.

Je hebt alleen jezelf ermee

Dat je alleen jezelf ermee hebt is deels waar. De mensen om je heen zullen ook ‘gebukt’ gaan onder jouw negativiteit, maar niet zoveel als jij! Je situatie zal niet direct veranderen, maar de manier hoe je in de situatie staat kun je veranderen en dat zorgt voor een heel andere wereld!

Natuurlijk besef ik me dat het makkelijker gezegd dan gedaan is, maar dat neemt niet weg dat ik van mening ben dat het zeker gezegd moet worden!

Deze post delen op Social Media:

Leave a Reply