Ze zullen er wel over nagedacht hebben!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Super grappig om over dit onderwerp te schrijven.
Het is een gedachte die in mijn leven veelvuldig door mijn hoofd is gegaan. U kent het vast wel, u komt in een situatie terecht waarbij u denkt “maar dat kan toch veel handiger?”, vervolg van die gedachte is (bij mij) vaak “ze zullen er wel over nagedacht hebben!”.
Ik kom net kijken… ik loop hier net binnen… ik ben groen, jong en zal het vast niet snappen.

Hoogmoed

Ik ben jong en zonder twijfel veel slimmer dan de gemiddelde Nederlander, of eigenlijk slimmer dan de gemiddelde andere mens!

Maar werkelijk waar, met regelmaat zit ik met de gedachte dat een bepaalde situatie echt compleet onlogisch is! Een kleine aanpassing kan er al voor zorgen dat het veel logischer verloopt. Een kleine wijziging om het veel gemakkelijker te maken.

Deze alinea laat zien hoe mijn gedachten mij af en toe op een voetstuk plaatsen. Ik besef me maar al te goed dat je eigenlijk alles moet relativeren, zo ook ‘intelligentie’.

Excuus voor mijn hoogmoedig schrijven.

Minderwaardigheid

Zo zat ik net nog in vast in mijn hoogmoed, opeens val ik terug in een gevoel van minderwaardigheid… ‘ja hoor… jij zou een betere manier weten? Denk je dat je slimmer ben? De persoon die dit heeft geïmplementeerd heeft daar vast over nagedacht! Er zitten vast uren denkwerk in en het is ongetwijfeld ook nog eens aan de vergadertafel ter sprake gekomen en geperfectioneerd!’

En daar sta ik dan met mijn goede idee wat opeens waardeloos is geworden. De grond in getrapt door mijn eigen gedachten. Zojuist was ik nog die slimme gast die wel een betere manier wist, maar nu? nu ben ik het jonge groentje wat eigenlijk pas net om de hoek komt kijken in deze wereld. De generaties voor mij hebben gebouwd wat nu bestaat! Kijk is goed om je heen… wat bestaat dat bestaat, wat in jouw hoofd zit bestaat nog niet en dat is vast niet zonder reden. Salomo (uit de Bijbel, de allerslimste koning ooit) vertelde eens dat hij na al zijn zoektochten tot de conclusie kwam dat er ‘niets nieuws onder de zon is’.  

Nuance

Waar deze twee samen komen is waar ik meestal mee de wereld in kom. De twee uitersten laten zich eigenlijk nooit aan de buitenwereld zien. Voor mijn gevoel zit ik eerder in het ‘minderwaardige’ hoekje dan in het ‘hoogmoedige’. Ze zijn beide niet goed, dat realiseer ik me absoluut en ik hoop er ook met de dag beter in te worden, nederig, maar zeker niet minderwaardig.

De waarheid ligt in het midden.

Charles Simeon

Ik denk dat het goed is om altijd een zekere nuance te zoeken. Een mate van relativering toepassen in je gedachten. Dat lijkt vandaag de dag steeds minder waardevol overigens. Het extreme opzoeken zorgt vaak voor veel meer ‘volgers’, iets waar zoveel mensen mee bezig zijn vandaag de dag (maar dat is een heel ander onderwerp).

It’s a great idea anyway!

Ja er zijn best wel wat mensen geweest die voor ons geleefd hebben, maar wist je dat jij de eerste bent die loopt waar je loopt omgeven door de ‘creaties’ van anderen die je voor gingen in de staat waarin ze nu zijn?

De grap is dat helemaal niets 2 seconden hetzelfde is! De wereld veranderd (en dat lijkt steeds sneller te gaan) en wij veranderen mee, daarnaast helpen we elkaar en onze omgeving ook een handje om te veranderen. We planten een mooie tuin, bouwen een huis, of negatiever: we schoppen een ruit kapot met de bal… stelen een fiets, of een kus… we pakken het ijsje van de ander af, geven het terug omdat hij/zij begint te huilen… of we schrijven een blog waarin we mensen proberen te beïnvloeden.

Het spijt me lieve mensen, maar dat idee wat je hebt is inderdaad niet nieuw! Weet je wat het wel is?

Je huidige gedachte is een geweldige mogelijkheid en potentiële oplossing voor de situatie die jij nu voor je hebt!

Johan

Is het dat niet? Geen man overboord, beter dat je het uitgesproken hebt en dat er uitleg komt waarom het gaat zoals het nu gaat dan dat je een (misschien) goed idee (en daarmee jezelf) de grond in trapt.

Eindgedachte

Deel je gedachten! Maak het openbaar, wat kan er gebeuren? Als het om vragen gaat: De enige domme vraag is de vraag die je niet stelt! Ofwel ‘de ongesteld vraag’.

Deze post delen op Social Media:

This Post Has One Comment

Leave a Reply